Seniorencheck kat

U heeft uw kat al vanaf kitten of een wat oudere leeftijd, maar inmiddels is hij/zij de jongste niet meer. Gelukkig worden ze door alle goede zorg steeds ouder.
Maar wat is een ‘normaal’ verouderingsproces?

Wat we veel zien, maar wat kan duiden op onderliggende aandoeningen:

 • vermageren
 • veel drinken
 • nattere kattenbak (veel plassen)
 • niet meer willen springen
 • onrustig, veel miauwen
 • regelmatig braken en/of diarree
 • slecht eten of juist meer willen eten dan voorheen

Veel voorkomende problemen bij de oudere kat zijn: verschrompelen van de nieren, suikerziekte, schildklierproblemen, hoge bloeddruk en artrose.
Juist bij katten kunnen veranderingen er zo langzaam insluipen, dat het je niet opvalt dat hij/zij veranderd is. Katten verbergen hun gebreken en gaan pijn of ongemak uit de weg door “voorkomend gedrag”.

Daarom hopen we samen met u deze aandoeningen vroegtijdig aan het licht te brengen. In dit kader bieden we een seniorenconsult voor katten vanaf 8 jaar aan.

Dit seniorenconsult bestaat uit:

 • algeheel lichamelijk onderzoek
 • meten van gewicht
 • urine onderzoek: aanwijzingen voor blaasgruis, suikerziekte, nierziekte, ed.
 • bloedonderzoek: nieren, lever, suikerziekte, schildklier1
 • bloeddrukmeting2

1 Indien een schildklierlijden wel heel onwaarschijnlijk is, laten we dit onderzoek in overleg  vervallen.

2 Bloeddrukmeting bij de kat is alleen mogelijk bij goed handelbare dieren.

Indien er evt. bulten gebiopteerd moeten worden dan zijn daar meerkosten aan verbonden e.e.a. ook afhankelijk of dit biopt opgestuurd moet worden voor nader cytologisch onderzoek.

Urine dient meegenomen te worden, urinemonsterpotjes zijn gratis te verkrijgen bij onze balie. Graag verse urine (max. 4 uur oud) voor een juiste beoordeling. Het mag ook eerder afgegeven worden.

De totale prijs van deze onderzoeken is: € 151,25.
Wij bieden dit als seniorenconsult aan voor: € 121,-. Dit is een korting van 20%.

We nemen uitgebreid tijd voor dit consult. Indien er afwijkingen worden gevonden dan zullen we deze met u bespreken: wat het betekent voor de kat en de baas, welke behandeling mogelijk is en wat kunt u verwachten. En als er achteraf toch nog vragen rijzen, dan kunt u ons altijd bellen.

Als u dit hele onderzoek (nog) niet wenst, is het wel al een eerste goede stap om bij de enting meteen urine mee te nemen bij de oudere kat (ong. 8-9 jaar afhankelijk van het ras). Dit geeft al veel extra informatie. Ook bij jonge dieren die plots meer gaan drinken en plassen is het meenemen van urine een goed idee.

Voor dit senioren-consult willen wij graag dat u van te voren een vragenlijst invult, deze kunnen we mailen of meegeven als u erom vraagt. In de vragenlijst komen belangrijke zaken naar voren die meegenomen kunnen worden in het consult. U kunt het pdf bestand ook hier downloaden.

Adres

Dierenkliniek de Grauw
Parelgrijs 16
2718 NV  Zoetermeer

Email: info@fdegrauw.nl
Website: www.fdegrauw.nl

Telefoon

079 362 40 68

Bij spoed in avond, nacht en weekend 0900 222 24 56

Openingstijden

Behandeling volgens afspraak op:

maandag t/m vrijdag
08:30 - 12:30 uur
13:30 - 19:00 uur (telefonisch bereikbaar tot 18.30 uur)

Spoeddienst Dierenartsen Kring Haaglanden

Bij spoed in avond, nacht en weekend bel 0900 222 24 56

dierenartsenkringhaaglanden.nl

 

Op onze overeenkomst zijn van toepassing de Algemene betalingsvoorwaarden voor dierenartsen, opgesteld door de Koninklijke Nederlandse maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Utrecht. U kunt hier een pdf bestand downloaden.