Ondanks goede zorgen kan de kat thuis komen met nies- en/of hoestklachten: niesziekte. Niesziekte wordt veroorzaakt door een virus en er kan later ook de bacterie Bordetella bronchisepta een rol gaan spelen. Maar daarnaast spelen ook andere factoren een rol, zoals stress. Zeker in drukke periodes en gedurende de zomer speelt niesziekte vaak de kop op.

Het is aan te raden de kat voor een pensionbezoek met een neusdruppelenting tegen Bordetella bronchisepta (Nobivac Bb) te beschermen. (Zie evt. ook http://diergeneesmiddelen.info/index.php/vaccins/641-nobivac-bb voor meer informatie). Bij sommige kattenpensions mag de katten- en niesziekte enting niet ouder zijn dan een half jaar en wordt de Bordetella neusdruppelenting geëist. 100% bescherming kun je helaas nooit bieden, omdat het dus een multifactoriële ziekte is.

Niesziekte hoef je niet altijd te behandelen. Vergelijk het met een keel- en neusverkoudheid bij ons. Echter, zijn ze er echt lamlendig van, eten en drinken slecht, dan is wel het advies om een afspraak bij de dierenarts te maken.

Daarnaast is het belangrijk om te ontwormen na een pensionbezoek, zeker als ze met meerdere katten bij elkaar hebben gezeten.

Adres

Dierenkliniek de Grauw
Parelgrijs 16
2718 NV  Zoetermeer

Email: info@fdegrauw.nl
Website: www.fdegrauw.nl

Telefoon

079 362 40 68

Bij spoed in avond, nacht en weekend 0900 222 24 56

Openingstijden

Behandeling volgens afspraak op:

maandag t/m vrijdag
08:30 - 12:30 uur
13:30 - 19:00 uur (telefonisch bereikbaar tot 18.30 uur)

Spoeddienst Dierenartsen Kring Haaglanden

Bij spoed in avond, nacht en weekend bel 0900 222 24 56

dierenartsenkringhaaglanden.nl

 

Op onze overeenkomst zijn van toepassing de Algemene betalingsvoorwaarden voor dierenartsen, opgesteld door de Koninklijke Nederlandse maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Utrecht. U kunt hier een pdf bestand downloaden.