Tijdens de eerste bezoeken met een kitten aan de dierenarts wordt er naar het hart geluisterd. Dan kan er geconstateerd worden dat er een hartruis, of ook wel souffle genoemd, gehoord wordt. Een ruis wordt veroorzaakt door wervelingen van het bloed in het hart.

De betekenis ervan kan door alleen luisteren niet duidelijk worden. Feit is wel dat niet elke hartruis betekenis heeft, dus er ook onschuldige hartruisjes voorkomen. Verder onderzoek is nodig door middel van echo(cardiografie) om hier duidelijkheid over te krijgen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen aangeboren en verkregen aandoeningen.

Lees hier meer over op: http://www.diergeneeskunde.nl/ziektebeeld/cardiologie-gezelschapsdieren/hartruis. Scrol naar beneden voor het stuk over hartruis bij katten.

Adres

Dierenkliniek de Grauw
Parelgrijs 16
2718 NV  Zoetermeer

Email: info@fdegrauw.nl
Website: www.fdegrauw.nl

Telefoon

079 362 40 68

Openingstijden

Behandeling volgens afspraak op:

maandag t/m vrijdag
08:30 - 12:30 uur
13:30 - 19:00 uur

Anicura Spoedkliniek Haaglanden

Buiten onze openingstijden worden de spoedgevallen afgehandeld via:

AniCura logo

AniCura Spoedkliniek Haaglanden /
AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden
Verrijn Stuartlaan 27
2288 EK Rijswijk

Telefoon: 085 - 483 13 00

Op onze overeenkomst zijn van toepassing de Algemene betalingsvoorwaarden voor dierenartsen, opgesteld door de Koninklijke Nederlandse maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Utrecht. U kunt hier een pdf bestand downloaden.