Onderkoeling is niet specifiek een probleem van de winter, het vaakst zal het optreden bij dieren in shock, bv na een aanrijding, en bij dieren tijdens/na narcose. Echter de acuut ernstig onderkoelde patiënt die in de winter door bv het ijs gezakt is komt zeker voor. Indien het dier langere tijd in het water is geweest, houd het dan zo rustig mogelijk en liefst liggend. Pas op bij reddingsacties!, houdt de eigen veiligheid in de gaten, zorg dat er hulp op de kant staat en als dat niet kan schat dan de eigen vaardigheden / fysieke mogelijkheden goed in!

De eerste hulp die bij mensen wordt geadviseerd: natte kleren uit, en dan langzaam opwarmen valt natuurlijk niet mee. Zo goed mogelijk droogwrijven en daarna inpakken in een deken is een goed alternatief. Neem als dat lukt de temperatuur op, 38-39 graden is voor de hond de normale temperatuur. Indien de hond inderdaad erg onderkoeld is dan is hierna onderzoek en behandeling bij een dierenarts te adviseren. Controle op versliklongontsteking, shock en adviezen over het opwarmen kunnen het beste samen besproken worden.

Adres

Dierenkliniek de Grauw
Parelgrijs 16
2718 NV  Zoetermeer

Email: info@fdegrauw.nl
Website: www.fdegrauw.nl

Telefoon

079 362 40 68

Bij spoed in avond, nacht en weekend 0900 222 24 56

Openingstijden

Behandeling volgens afspraak op:

maandag t/m vrijdag
08:30 - 12:30 uur
13:30 - 19:00 uur (telefonisch bereikbaar tot 18.30 uur)

Spoeddienst Dierenartsen Kring Haaglanden

Bij spoed in avond, nacht en weekend bel 0900 222 24 56

dierenartsenkringhaaglanden.nl

 

Op onze overeenkomst zijn van toepassing de Algemene betalingsvoorwaarden voor dierenartsen, opgesteld door de Koninklijke Nederlandse maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Utrecht. U kunt hier een pdf bestand downloaden.