Bij het wandelen door de sneeuw kan ijs tussen de tenen van met name langharige honden, leiden tot pijnlijk lopen en ná de wandeling tot kluiven tussen de tenen totdat het er vuurrood uitziet. Er kan zelfs tussenteen-eczeem ontstaan waarbij hulp van ons nodig is om de ontsteking weer onder controle te krijgen.

Voorkomen is beter dan genezen. Hierbij van ons wat tips:

  • De tussenteen-huid voor de wandeling insmeren met wat vaseline gaat dit euvel vaak tegen.
  • Bij onze noordse omzwervingen hebben we kennis gemaakt met "potenvax till Hunde" een Scandinavisch product dat ook heel effectief is, en leverbaar in Nederland!! Verkrijgbaar bij ons op bestelling.
  • Er is tegenwoordig ook een spray verkrijgbaar in de dierenwinkel: “voetzolenspray” van het merk Beaphar. Dit helpt ook, al is het wel korter.

Belangrijk is in ieder geval na de wandeling de pootjes even na te kijken en eventueel (m.n. na het pekelen) schoon te maken. Bij een schrale huid is wat gewone Nivea o.i.d. vaak ook al afdoende.

Adres

Dierenkliniek de Grauw
Parelgrijs 16
2718 NV  Zoetermeer

Email: info@fdegrauw.nl
Website: www.fdegrauw.nl

Telefoon

079 362 40 68

Openingstijden

Behandeling volgens afspraak op:

maandag t/m vrijdag
08:30 - 12:30 uur
13:30 - 19:00 uur

Anicura Spoedkliniek Haaglanden

Buiten onze openingstijden worden de spoedgevallen afgehandeld via:

AniCura logo

AniCura Spoedkliniek Haaglanden /
AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden
Verrijn Stuartlaan 27
2288 EK Rijswijk

Telefoon: 085 - 483 13 00

Op onze overeenkomst zijn van toepassing de Algemene betalingsvoorwaarden voor dierenartsen, opgesteld door de Koninklijke Nederlandse maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Utrecht. U kunt hier een pdf bestand downloaden.